logoMobile.jpg

Mere end 1,7 mio hustande er medlem af Coop, er du? Coop er eftermælet af FDB der blev stiftet i 1896 med formand Severin Jørgensen i spidsen. FDB er en forkortelse af Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger og var en sammenslutning af de jyske og sjællandske fællesforeninger.

Allerede et år efter sammenslutningen oprettede FDB sin første virksomhed. Det var et kafferisteri i Kolding. Flere fabrikker kom til. Produktionen blev meget forskelligartet. Der blev produceret chokolade, tobak, reb, sæbe, træsko og margarine. En lang række klassiske mærker blev lanceret. Enkelte af dem findes stadig f.eks. Cirkel Kaffe. Siden da har Coop i flere omgange været med til at sætte dagsorden for dansk detailhandel:

1930
Dyrevelfærd blev en del af FDB’s forretningspolitik.

1945
FDB åbnede den første selvbetjeningsbutik i Danmark.

1976
Madpyramiden blev lanceret af FDB på baggrund af kostvejledninger, Husholdningsrådet og Levnedsmiddelinsituttet.

2002
Medlemsprogrammet: et program skaber merværdi for medlemmerne gennem holdning og handling.

2010
FDB indfører en ny model for andelskapital, alle medlemmer betaler 200 kr for at få en andel i FDB (nu Coop). Samme år lanceres et nyt fordelsprogram for medlemmer, hvor medlemmer optjener point når de bruger deres kort og kan købe varer for deres opsparede point.

2011
Madpyramiden relanceres, den største ændring er et større fokus på grøntsager.

2013
1) Coop og FDB samlet under et. Coop er ejet af alle vores 1,4 millioner medlemmer.
2) Velgørenhedsknappen indføres på alle flaskeautomater.
3) Udfasning af buræg påbegyndes i Coop.
4) Den medlemsejet Coop Bank etableres.
5) Indsats mod madspild startes, Coop ønsker at reducere sit madspild med 10% i 2013 og 2014.

2015
Coop stor satser på økologi. Initiativet er en del af Coops madmanifest, hvor Coop vil gøre økologi til hvermandseje.

2015
Coop giver lokale varer en hovedrolle. Flere partnerskaber etablerer partnerskaber med bl.a. kyllinger fra Sødam.

2015
Coop skærper kampen mod problematiske kemikalier.

kvalitetssikring.

For vores egne varer stiller vi særlige krav til kvalitet, miljø, etik og fødevaresikkerhed. Kun godkendte varer får betegnelsen "Kvalitetssikret af Coop".

På mange af Coops varer står der, at de er ”kvalitetssikret af Coop”. Det betyder, at vi har stillet særlige vare- og kvalitetskrav til produkterne og garanterer, at de opfyldes. Kun godkendte produkter kan sælges som Coops egne varer. Godkendelsen omfatter en bedømmelse af produktet og godkendelse af indhold, sammensætningen af produktet samt test af produktet - bl.a. smagstest.
Leverandører, der producerer varer for Coop, skal også godkendes. Godkendelser omfatter en vurdering af om leverandørens kvalitetsstyringssystem sikrer, at krav ifølge lovgivningen samt Coops særlige vare- og kvalitetskrav til fødevaresikkerhed, kvalitet, miljø og etik er opfyldt.

mærkning og kontrol.

”Kvalitetssikret af Coop” betyder også, at den mærkning, der findes på Coops egne produkter, oftest er mere omfattende, end hvad lovgivningen kræver. Det gælder f.eks. med hensyn til ingredienser og næringsdeklarationer.

Der udføres kontrol af vores egne varer. Kontrollen udføres stikprøvevis og tilpasses type af produkt, leverandør og om det er lovgivningsmæssige krav til fødevaresikkerhed eller Coops egne vare- og kvalitetskrav, der ønskes undersøgt. Kontrollen kan blandt andet omfatte analyse af varer og inspektion af leverandøren.

fieldMobile (1).jpg

365.

Vi vil gøre økologi og miljøvenlige produkter til en del af vores allesammens hverdag... og weekender for den sags skyld. Det skal ikke være frelst eller helligt. Det skal have begge ben på jorden. Og så skal det være til at betale - 365 dage om året. 365 ØKOLOGI og 365 MINIRISK er serier af produkter, der gør det nemt at handle alt fra økologiske grøntsager og kød til vaskepulver, babyshampoo og bleer, uden så mange bekymringer. Det er godt for dit barn, det er godt for miljøet og det er godt for dig.

365 Økologi og Minirisk i fakta

Varer i 365 ØKOLOGI og 365 MINIRISK skal opfylde nogle særlige krav.

  • Alle fødevarer er økologiske. De er enten mærket med det røde Ø eller EU’s økologimærke.
  • Husholdnings- og plejeprodukter er mærket med Svanen og/eller Astma- og Allergiforeningens blå krans. Enkelte produkter dækkes ikke af Svanens kriterier. Her er indholdsstofferne nøje udvalgt med hensyn til miljø og sundhed, og produktet er altid mærket med Astma- og Allergiforeningens blå krans.
  • Trævarer er FSC-mærket.
  • Tekstiler er produceret af 100% økologisk dyrket bomuld og mærket med Svanen.

Du kan læse meget mere om Coops kvalitet og varesikkerhed her:

coop-app-mobile (1).jpg

bliv Coop medlem

Du kan desværre ikke blive medlem af Coop i din fakta butik, men du kan indmelde dig online her.

Coop medlemskort
få gode tilbud direkte i din indbakke.
Modtag faktas nyhedsbreve med forslag til dagens madidé, inspiration, nyheder, konkurrencer samt gode tilbud.
Tak for tilmeldning

er du sikker på, at du ønsker at afmelde?

du er nu afmeldt.

*markerede varer findes kun i begrænset antal og findes ikke i alle butikker, herunder fakta Q. Alle felter skal udfyldes ved tilmelding.