loading.

Dansk ungkvæg er en af de bedste kødtyper, der fås i Danmark. MÖRT dansk ungkvæg er nøje udvalgt efter strenge krave til formklasse, alder og fedme – og alle dyrene behandles efter principperne om godt landmandskab. MÖRT dansk ungkvæg er under 24 måneder, og har en formklasse, der sikrer en høj kødprocent og kødfylde.

Den korte vej mellem landmand, slagteri og opskæring sikrer således både god dyrevelfærd og en høj kødkvalitet. Kødet modnes i 21 dage efter endt udskæring, der sikrer at MÖRT dansk ungkvæg altid er mørt, saftigt og smagfuldt.

MÖRT ribeye.

Udskæring
Ribeye er et smagfuldt, mørt stykke kød, der er skåret fra det øverste stykke af oksefileten, som sidder oppe mod ungkvægets nakke.

Tilberedning
Steg bøfferne ca. 3-3,5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Giv bøfferne et hvil på kanten i 5 minutter inden servering.

ribeye med coleslaw.

Tilberedning
Kom bøffen på en varm pande og steg den 1,5 minutter på hver side. Lige før bøffen er færdig, kom da smør, hvidløg og timian på panden og giv bøffen det sidste. Lad derefter bøffen trække i 2 minutter. Krydr bøffen med friskkværnet salt og peber under eller efter stegningen. Server med en c-salat: coleslow. Et godt tip er også at give c-salaten lidt friskkværnet salt og peber.

garanti med
saft og kraft.

Vores kvalitetsgaranti betyder, at du altid kan regne med god kvalitet - både på kød, kylling og fisk. Skulle du af en eller anden grund ikke være 100% tilfreds, tager du bare varen og bonen med ned i butikken og får pengene retur.

MÖRT entrecôte.

Udskæring
Entrecôtes er et smagfuldt, mørt stykke kød, der er skåret fra det øverste stykke af oksefileten, der sidder oppe mod ungkvægets nakke.

Tilberedning
Steg bøffen 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Giv bøfferne et hvil på kanten i 5 minutter inden servering.

grillet Entrecôte med stegte porrer, parmesan og persille.

Tilberedning
Skær top og bund af to porrer og del dem i to stykker. Steg dem på begge sider i max 3 minutter. Vend med frisk parmesan, olie, salt og oliven. Smag til med lidt citron.

Følg tidligere anvisninger til tilberedning af bøf. Smag til med lidt citron og pynt med bredbladet persille.

MÖRT tyksteg.

Udskæring
Tyksteg er et lækkert, mørt stykke kød, der er skåret fra lårtungens begyndelse.

Tilberedning
Krydr med salt og peber og steg ved høj varme i 1 minut på hver side. Skru ned på middel varme og steg videre i 1-2 minutter på hver side.

grillet Tykstegsbøf med risotto og parmesan.

Tilberedning
Bland blomkålsris fra C-salat med rucula og høvlet parmesan. Smag til med citron, salt og peber.

Følg tidligere anvisninger til tilberedning af bøf. Pynt med lidt rucola og parmesan.

MÖRT culotte.

Udskæring
Culotten er en klassisk, velsmagende steg, der er skåret fra den bagerste del af okselåret. Kødet er meget fint og magert.

Tilberedning
Tænd ovnen på 180 grader. Fjern eventuelle hinder. Rids fedtsiden. Krydr. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Brun ved høj varme i 5 minutter. Vend, og brun den anden side. Steg i ovnen i 25-30 minutter. Lad den hvile i 5-10 minutter. Skær stegen på tværs af kødfibrene.

rubbet culotte med isgrønt, dildolie og cremet forårsløg.

Tilberedning
Tag dit foretrukne grønt og skær det tyndt på mandolinjern. Læg det i isvand i 10 minutter til det krøller og er smukt. Bland frisk dild med vindruekerneolie og dryp på isgrønt. Kog 2 dl fløde ind med 1 spsk sennep og lidt citron. Krydr med salt, peber og lidt muskatnød. Vend et bundt skårede forårsløg i fløden i 1 minut. Brug røgealt, lakrids,røget paprika til rub af culotten. Følg tidligere anvisninger til tilberedning.

MÖRT cuvette.

Udskæring.
Cuvetten er et mørt stykke kød, der er skåret fra lårtungens begyndelse.

Tilberedning
Tænd ovnen på 170 grader. Fjern eventuelle hinder. Rids fedtsiden. Krydr. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Brun ved høj varme i 5 minutter. Vend, og brun den anden side. Steg i ovnen i 25 minutter. Skær stegen på tværs af kødfibrene. 

grilllet cuvette med spicy mango salat.

Tilberedning
Bland en pakke mango i tern fra C-salater, en frisk chili hakket fint, en pose fint snittet kål, frisk saft og skald af en lime, røget salt, sort knust peber og frisk rødløg. Brug røget paprika, rørsukker, sellerisalt, røget salt, sort knust peber, tørret- eller frisk citronskal, løgpulver og hvidløgspulver til rub af culotten. Følg tidligere anvisninger til tilberedning

MÖRT grydesteg.

Udskæring
Grydesteg er fra oksens nakke. Kødfibrene er grove og der er godt med smag i. Udskæringen afgiver god smag til saucen ved grydestegning.

Tilberedning
Krydr 800 g grydesteg med salt og peber og brun den på alle sider i fedtstof.

grydesteg med coleslaw a la wild west.

Tilberedning
Sauter 1 finthakket løg og to finthakkede hvidløg med den brunede grydesteg. Tilsæt 3 dl oksebouillon og 3 dl vand. Lad grydestegen simreC i 1,5 time. Skum af flere gange. Tildæk grydestegen med sølvpapir og lad den hvile i 20 minutter inden den skæres i 2-3 cm tykke skiver.

MÖRT spidsbryst.

Udskæring
Oksespidsbryst er den forreste udskæring på oksen.

Tilberedning
Krydr 1 kg spidsbryst godt på alle sider med salt og peber. Brun kødet i fedtstof på en varm pande.

spidsbryst med tomat salsa og et strejf af chili.

Tilbedredning
Læg det brunede spidsbryst i et ildfast fad og spæd til med 4 dl oksebouillon. Dæk herefter fadet til med alufolie. Sæt spidsbrystet i ovnen i 2 timer. De sidste 30 minutter fjernes alufolien. Server spidsbrystet med en måltidsløsning med tomat salsa med et strejf af chili og ris.

MÖRT osso buco.

Udskæring
Skæres af okseskank. Skæres af den nederste, kødfyldte del af benet i 2-3 cm tykke skiver med ben.

Tilberedning
Vend okseskanken i mel og klip 3-4 hakker i kanterne for at undgå at kødet folder sammen, når du bruner det. Brun kødet af flere omgange i en varm gryde så det ikke klumper sammen. Kødet kan herefter bruges i en gryderet.

osso buco med kartoffelmos.

Tilberedning
Tilbered først kødet med mel. Hak herefter 2 store løg og 2 fed hvidløg fint og svits dem gyldne i en gryde. Tilsæt 400 g pastinak og 300 g gulerod. Svits grøntsagerne i 5 minutter og tilsæt derefter 1/2 dl hakket frisk timian, 2 ds flåede tomater og 100 g tomatpure. Læg kødet i gryden og top med 8 dl oksebouillon og 2 dl tør hvidvin så kødet er dækket 2/3 op. Lad retten simre under låg i 2 timer, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber. Server med kartoffelmos, frisk persille og økologisk citronskal.

glad for kød?

Tilmeld dig vores sms-service og modtag gode tilbud på kød lige i lommen. Du får også usvære tips og tricks til en lækker aftensmad med kød på.

Tak for din tilmeldning

*markerede varer findes kun i begrænset antal og findes ikke i alle butikker, herunder fakta Q.