Spørg altid os hvis du er i tvivl

 Det har aldrig været nemmere for svindlere at spamme forbrugere med falske quizzer og konkurrencer .

I øjeblikket modtager mange personer spam-mails i faktas navn. Afsender lader som om de sælger fiskeoliepiller, creme, og andet. Andre varianter er quizzer og konkurrencer.
Afsenderen beder typisk om emails, navn, kontonummer eller beder dig om andre personlige oplysninger. Alternativt beder de dig klikke på et eller flere links.Fakta har intet kendskab til dette. Fakta er ikke bliver hacket og Fakta har ikke udleveret kundernes e-mails. Der er udelukkende tale om at Faktas navn misbruges. 


Pas på derude. Kig godt efter. Giv ikke nogen oplysninger og deltag ikke i nogen konkurrencer, hvis du er i tvivl om ægtheden af disse. 

Gør følgende hvis du er i tvivl om ægtheden af en konkurrence, quiz eller andet hvor fakta nævnes:

1) Spørg altid os hvis du er i tvivl.
Det kan man ved at skrive ind på vores facebook-side www.facebook.com/fakta, hvorefter vi svarer hurtigst muligt, eller kontakte COOP Forbrugerservice https://om.coop.dk/koncern/kontakt.aspx, hvor det samme gør sig gældende.

2) Tjek selv efter:
Facebook:
Blåt "tjek-af"symbol.
Faktas officielle facebook-hovedside har et blåt "tjek-af" symbol på facebook-siden. Det er facebooks stempel for, at en fakta-siden der afholder konkurrencen er den officielle side (dette er dog ikke tilfældet pt. for butik-sider. Kun for hovedsiden). 


Mails, SMS, Facebook: 
Se efter den reelle afsender, selvom ordet "fakta" måske nævnes et sted.
Oftest giver afsenderens navn eller mailadresse fx slet ikke mening i en fakta-sammenhæng.
Vises afsenderens mailadresse ikke ved første øjekast, så kan man typisk køre musen henover den umiddelbare afsender, og så se hvilken adresse, der står bag. 

Hvis i tvivl, se pkt. 1.

Eksempler på falske quizzer og konkurrencer m.m.