Det er svært at pege på en mere klassisk sommerspise end koldskålen. Vi danskere elsker koldskål og køber hvert år hele 12 mio. liter koldskål, hvoraf de 9,1 mio. liter købes i højsæsonen.

Koldskål er smagen af sommer og tilpas sødet mejeriprodukter. Men nu kommer der et alternativ til de, der gerne vil være mælk og æg foruden.

Sammen med Naturli' Foods har Coop nemlig udviklet en ny og plantebaseret variant af koldskålen baseret på mandelmælk. Smagen er dog stadig smagen af dansk sommer med fylde og syrlighed, godt hjulpet på vej af ingredienser som citron og æble.

Den nye koldskål blev lanceret i går, mandag d. 7. maj, i alle Coops godt 1200 butikker landet over. Og den skiller sig ud både i indhold og udseende. Blandt andet fordi koldskålen er emballeret i sort karton, som symbol på, at plantebaseret kost er 'det nye sort'.

"Med den nye koldskål har vi sendt køerne på sommerferie, sluppet hønsene fri og baseret vores nye koldskål på mandler. Danskerne har sat gang i en vaskeægte madrevolution, hvor flere og flere gerne vil skifte animalske fødevarer ud med det plantebaserede. Den mandelbaserede koldskål er bare endnu et godt eksempel på fremtidens mange nye plantebaserede fødevarer," lyder det fra direktør Henrik Lund fra Naturli'.

Her kan du læse mere om den nye koldskål: https://fakta.dk/varer/vegetar/naturli-mandel-koldskaal/