Mød Emil.


Som så mange andre unge vidste Emil ikke, hvad fremtiden skulle bringe med sig af jobmuligheder. 
Drømme var der ikke mange af.
De der havde været, var langsomt men sikkert blevet kvalt af et arbejdsmarked, der ikke havde job til ham, da han var blevet færdigudlært webintegrator i 2011.
Heldigvis var Emil ikke sådan at slå ud.
Troen på egne evner fejlede ikke noget, og krudt i røven havde han også. Der manglede bare en retning. Både på fremtiden og på den energi som Emil fra naturens side besad. 

I 2012 blev Emil sendt i et månedslangt praktikforløb i Fakta Glumsø, som pludselig tændte en glød i Emil.
Han knoklede hårdt og elskede at der var noget at rive i.
Da Glumsø ikke havde nogen ledige stillinger, blev den unge arbejdsomme Emil sendt til Fakta Hvedevænget i Næstved en kold december dag.

”Jeg elskede det. Der var knald på og jeg blev en del af et fedt team med et fedt sammenhold. Vi følte alle sammen at vi hørte til, og vi var klar på at give den en skalle for hinanden, for kunderne og for Fakta.” sagde Emil.

Emils flid og talent var blevet bemærket, så en dag fik han et tilbud, han ikke kunne sige nej til.
”Lav et julebord – så kan du blive elev”, fortalte Emil. Så det gjorde han.

Elevforløbet i Hvedevænget varede i 2 år.
Sidenhen blev han butiksmedhjælper, men den ambitiøse fyr vil have noget mere på papiret.
Han kom i lære som salgsassistent i Haslev, dygtiggjorde sig i Grenå via et skoleforløb i Coop-regi og blev færdig i Haslev som salgsassistent.

Hvordan bliver en ung fyr fra Hårlev leder?
Distriktschef Thomas Birksø prøvede ihærdigt at finde en salgsleder plads til den ambitiøse unge fyr.
Den rutinerede distriktschef havde set talentet, og havde souschef-ambitioner for Emil.
Men der manglede noget.

”Et af de vigtigste værktøjer for en dygtig butiksleder er personaleledelse, men også viden om hvordan man sælger varerne. Det er uvurderlige erfaringer man er nødt til at gøre sig i praksis.” fortalte Birksø.

Muligheden åbnede sig i Fakta Præstø, og efter 4 måneder spurgte Fakta Hårlev om ikke Emil kunne hjælpe til hos dem. Blot en uge senere var han souschef.
Han kom under vingerne hos to rutinerede kollegaer og lærte en masse ting.

”Jeg var der et ½ år før jeg skiftede tilbage til Fakta Glumsø, hvor det hele startede. På min rejse i Fakta har jeg udviklet mig helt enormt, og jeg er samtidig blevet mere moden og bevidst om, hvad der er vigtig for at jeg kan levere mit bedste.”, sagde Emil.

Med bopæl i Næstved sammen med kæresten er transporttiden vigtig for Emil. Da muligheden bød sig, imødekom distriktschefen, der den dag i dag, stadig hedder Thomas Birksø, den unge knægt fra Hårlevs ønske om at komme tilbage, hvor det hele startede.
Men hvad med drømmene?

”Jeg skal helt sikkert være butikschef en dag”, sagde Emil med stolthed i stemmen. ”Jeg er det bedste sted jeg kan være. Min chef Anja er kanon dygtig og kan noget andet end det jeg kan. Så vi er virkelig gode sammen. Jeg håber hendes evner smitter af på mig, og at jeg en dag kan blive lige så dygtig som hende”.