”Gratis” mad til Hus Forbi sælgere

I nyt samarbejde med Kirkens Korshær får hjemløse egen frokostordning, finansieret af penge fra Fakta-kunder

Foreningen Hus Forbi og Kirkens Korshær indgår et nyt samarbejde. Fra 1. juli kan alle sælgere få et ”gratis” måltid mad hos en række af Kirkens Korshærs væresteder og varmestuer landet over ved at vise deres sælgerkort.

 Foreningen Hus Forbi betaler for måltiderne, og pengene kommer fra de mange donationer, der bliver givet gennem Faktas flaskeautomater.

 ”Da vi sidste år indgik aftalen med Fakta, var det en betingelse, at ordningen skulle være til gavn for sælgerne. Nu kan vi i princippet tilbyde dem en gratis frokostordning gennem deres arbejde – præcis som mange har på det ordinære arbejdsmarked,” siger Hus Forbis sekretariatsleder, Rasmus Wexøe Kristensen.

 ”Vores kunder har det seneste år doneret. Vi kunne ikke forestille os en bedre måde at pengene blev brugt på, end på bedre mad til sælgerne,” siger kædedirektør Stina Glavind, Fakta.

 Hus Forbi har desuden valgt at betale en overpris på 25 procent for måltiderne. Aftalen er, at de enkelte væresteder og varmestuer kan bruge de ekstra penge på at uddele gratis måltider til brugere, som ikke har Hus Forbi-kort.

 ”Det kræver overskud at melde sig som Hus Forbi-sælger, og mange hjemløse og socialt udsatte har ikke det overskud. Det er vigtigt, at alle har adgang til mindst ét godt måltid mad om dagen. Det spiller i øvrigt fint sammen med Coop og Faktas nye manifest ’Sammen om bedre mad’,”  siger Rasmus Wexøe Kristensen.

 Foreningen Hus Forbi har i forvejen et godt samarbejde med Kirkens Korshær, som mange steder i landet står for at distribuere avisen til sælgerne. Mange sælgere har derfor deres daglige gang hos Kirkens Korshær, hvor man er glade for muligheden for nu at kunne tilbyde gratis måltider.

 

”Et måltid mad koster typisk 20-30 kroner, ogfor varmestuerneerdetat tilbydemad en central del afhverdagen. Så for os er det en fantastisk mulighed for at kunne støtte det store arbejde, vores medarbejdere og frivillige gør lokalt,” siger Helle Christiansen, som er chef for Kirkens Korshær. 

”Vi er også meget glade for, at aftalen med Hus Forbi gør det muligt at gøre noget for alle mennesker, som kommer i varmestuen. Med den ekstra donation på 25 % viser Hus Forbi også omsorg for mennesker, som ikke er sælgere af avisen, men som har stort behov for at kunne være i varmestuens fællesskab.”

 Nogle af Hus Forbis distributører tilbyder i forvejen gratis måltider og står derfor uden for samarbejdet. Til gengæld har distributører, som ikke er relateret til Kirkens Korshær, på forhånd meddelt at de også gerne vil indgå i ordningen. Det drejer sig blandt andet om væresteder under KFUM’s Sociale Arbejde

 Ordningen er første omgang et forsøg, som løber til og med udgangen af maj 2017.