23-årige Christian fra Store Heddinge har autisme.
Trods nogle særlige behov i hverdagen, har det ikke stoppet den unge mand fra at få et fast arbejde. 
Det har Fakta i Store Heddinge fået glæde af 25 timer om ugen.

Den succeshistorie har kunnet lade sig gøre efter at Christian gennemførte sit Klar til start-forløb i søsterbutikken Fakta Hårlev. Det har givet blod på tanden:

 

"Det er til at finde ud af tingene, og jeg glæder mig til at kunne klare mig selv økonomisk. Mit mål det er at komme op på fuld tid",  udtaler den 23-årige Fakta-medarbejder i en artikel til DAGBLADET Stevns. 


Mens arbejdet i Fakta har givet Christian følelsen af at være vellidt og accepteret, har den 23-årige unge mand også udviklet sig enormt.
Blandt andet er hans sociale færdigheder blevet forbedret - kunderne forventer ganske enkelt at Christian taler til dem, når de møder ham i Fakta.
Det lyder måske banalt, men når man som Christian har haft store udfordringer med at begå sig i sociale sammenhænge, er det noget af en sejr at være noget dertil, hvor kundekontakt ikke længere skal plages af frygt.

Med forløbet i fakta har han fået nogle rammer er tager hensyn til ham og de særlige behov, der medfølger, når man har autisme. Det er grundstenen i, at Christian står, hvor han gør i dag. Stoltheden skinner igennem over hans nuværende bedrift, men ambitioner om mere, vidner om en ung fyr der trives.

Fakta om Klar til start
Klar til start er et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb til unge og voksne med autismespektrumforstyrrelser. Læs mere her.
Klar til start-forløbet giver jobgaranti, og Fakta har nu været med til at hjælpe over 73 unge og voksne med autisme i job, mens 63 er på vej til fast job.

 

Foto: Erik Nielsen, sn.dk