smagen af grillmad
smagen af sommer.

 

 

 

 

 

Tænd op i grillen og nyd de lune sommeraftener, mens duften af grillmad vækker appetitten og skruer op for den gode stemning. Fakta sørger for, at dine grillaftener både smager godt og giver dig søde sommerminder. Med den rette grillmad på menuen, gør du nemlig noget godt for dig selv og dem, der sidder med til bords. 

 

Fakta elsker duften af grill 

I Fakta elsker vi grillmad, og vi hjælper dig gerne videre, så du kan nyde smagen af grill gennem hele sommeren. Til de sommerlune hverdagsaftener, til weekendhyggen med venner og familie og til de særlige feriestunder – uanset lejligheden, gør du noget særligt ud af måltidet, når du tænder op i grillen og finder dine bedste grillopskrifter frem. Derfor har vi i Fakta også fundet nogle af vores lækre grillopskrifter frem, så du kan få nye idéer til grillmaden og til grilltilbehøret. Måske finder du nogle nye grillfavoritter blandt vores opskrifter til grillen, men det kan også være, at du kan bruge dem som inspiration til at give dine egne grillopskrifter et friskt pust.

 

 
Majs på grill – et sikkert sommerhit 

 Prøv fx vores grillede hakkebøf af kyllingekød med agurkesalat og grillede majs. Majs på grill er generelt et meget nemt og lækkert grilltilbehør, der skaber glæde hos både store og små. Det eneste du skal gøre er at grille majskolberne og servere med smør og salt. Læg dem på grillen som de er – med bladene omkring – eller pak dem ind i stanniol, inden de lægges på grillen. Hvis grillen ikke er så varm kan du også lægge majsene direkte på grillen, men sørg for at holde øje med, at de ikke bliver brankede. 

Du kan også lave dit eget kryddersmør for at tilføje nye smagsnuancer til majsene og til din grillmad. Brug alt fra hvidløg, persille og chili til dit kryddersmør. Eller hvad med at kaste dig ud i en mexicansk inspireret version ved at krydre majskolberne med paprika  og chili? Drys frisk koriander over de grillede majs og top med creme fraiche. De vil fungere som det perfekte grilltilbehør til både spareribs, grillpølser eller grillkoteletter. 

 

 

Grillmad med middelhavsstemning 

Find også inspiration mod de sydligere egne og drøm dig ned til den græske middelhavsstemning med grillmad fra det græske køkken. Opskriften på grillet svinemørbrad med græsk salat er nem, smagfuld og får tankerne hen på ferier i det græske øhav. Prøv også at grille dine kartofler for at få mest muligt ud af dine grillkul – det kan du eksempelvis gøre med opskriften på grillede græske frikadeller med tzatziki og grillede kartofler med citron

Bliv hængende ved Middelhavet lidt endnu og få mere fisk ind i kosten ved at smække både fisk og skaldyr på grillen. Den grillede laks emmer af sol og sommer og passer perfekt sammen med et køligt glas hvidvin. Gør ligesom Fakta og server grillet laks med asparges, bønner, forårsløg og citroncreme. Mere sommerligt bliver dit grilltilbehør til grillmaden ikke. 

Du finder naturligvis flere grillopskrifter her på Faktas hjemmeside, så du nemt kan komme i gang med dine hyggelige grillaftener med alt hvad det indebærer af god mad og drikke.

 

*markerede varer findes kun i begrænset antal og findes ikke i alle butikker, herunder fakta Q.