madpakke idéer til børn såvel som voksne.

Du kender det sikkert: Duften af spegepølse og leverpostej breder sig i køkkenet, mens du helt rutineret smører de samme slags rugbrødsmadder, du har lavet i en årrække.

Det er måske tid til forandring? I så fald vi vil gerne stå for inspirationen.

Derfor giver vi dig her en række madpakke idéer og ny inspiration til, hvordan du kan forkæle dig selv og dine børn med mere spændende madpakker! 

inspiration til en sund, billig og lækker madpakke.

Et par klapsammenmadder, to gulerødder og et æble – lyder det lidt for bekendt? Det lader i hvert fald til at være madpakke-formlen i mange danske hjem.

Men det er bestemt heller ikke let at finde på noget nyt og spændende til madpakken hver dag – og det bliver heller ikke lettere af, at vi typisk har nogle krav og kriterier til madpakker såsom:

  • Det skal være sundt

  • Det skal være billigt

  • Det skal være lækkert

  • ...Og det må ikke være en tidsrøver


Med ovenstående kriterier in mente, giver vi dig en masse spændende madpakke idéer, der kan gøre hverdagens madpakker lidt mere interessante.

sunde boller i stedet for rugbrød.

Rugbrød er og bliver en sand klassiker på middagsbordet og i madpakken i Danmark. Det er sundt, praktisk, billigt og let at variere med forskelligt pålæg. Det kan dog blive en anelse trivielt at spise de samme klapsammenmadder dag ud og dag ind.

Derfor kan det måske være en idé at variere mellem rugbrød og sunde boller. Det kræver dog, at du afsætter lidt til at bage bollerne. Finder du eks. tid en søndag, kan du lave et stort parti, så du har til hele ugen – og husk, du kan sagtens fryse friske boller og optø dem natten til den dag, du skal bruge dem.

idéer til forskellige slags sunde boller. 

I vores opskriftssamling finder du mange spændende opskrifter, der kan danne fundament for en spændende og varieret madpakke. Heriblandt finder du bl.a. en række opskrifter på sunde boller.

Prøv eksempelvis vores opskrift på boller med banan og chokolade. Bollerne spises, som de er uden pålæg – og de kan også let udgøre en lækker morgenmad, der er lige til at tage med på farten på de travle morgener.  

Ønsker du en lidt sundere variant, er rodfrugtboller med havregryn et oplagt valg. Denne bolletype kan også let varieres fra gang til gang – du finder blot en ny rodfrugt at putte i.  

En tredje mulighed, der nærmest kan karakteriseres som en ny-klassiker, er gulerodsboller. Sidst, men ikke mindst, kan vi også varmt anbefale boller med æble og kanel

madpakke-wraps med tun, skinke eller kylling.

En anden mulighed, der næsten er en sikker vinder hos de fleste børn, er wraps med tun, skinke eller kylling – og det tager lige så kort tid at forberede, som tiden det tager at smøre en stak klapsammenmadder.

Når du har valgt protein, mangler du bare lidt salat, evt. grøntsager og dressing, og så er madpakken på plads! Let og lækkert.

Tortillabrødene kan let udskiftes med eks. en grovbolle eller laves i en pitabrødvariant for forandringens skyld – eller du kan helt udlade brødet og i stedet tage en salat med i madpakken.

lad sunde snacks gøre forskellen. 

Ofte skal der så lidt til for at gøre en stor forskel. Det samme gælder, når det kommer til madpakker. Du behøver altså ikke nødvendigvis at gentænke hele måden, du laver madpakker på – en lille ekstrating, som eks. en lækker sund snack, vil gøre de fleste børn ellevilde.

Du kan således nøjes med at toppe en traditionel, dansk rugbrødsbaseret madpakke af med en sund og lækker snack – og dine børn vil elske det.

müslikugler er mums i madpakken.

I vores opskriftsamling finder du mange lækre opskrifter på sunde snacks, der kan gøre enhver madpakke mere appetitlig. Du kan eksempelvis let peppe madpakken op med et par müslikugler.

Per portion får du ca. 25 müslikugler, så der er til en del madpakker.  

pizzasnegle og pølsehorn bagt med fuldkornsdej.

Pizzasnegle eller pølsehorn er en anden mulighed, de fleste børn vil sætte stor pris på. Du kan evt. skifte hvedemelsdejen ud med en fuldkornsdej, hvis du vil gøre pizzasneglene eller pølsehornene sundere.

Lav evt. store portioner og frys ned, når du beslutter dig for at lave pizzasnegle og pølsehorn, så du har til længere perioder ad gangen.

hjemmelavede müslibarer.

Müslibarer er en anden madpakkemulighed, der helt sikkert også vil være et stort hit hos de fleste børn – og voksne for den sags skyld.

Der findes mange gode müslibarer på hylderne i fakta, men du kan også selv gå de ekstra meter og følge vores opskrift på hjemmelavede müslibarer med appelsinsaft, rosiner tørrede dadler og abrikoser.

få en lettere hverdag med faktas madplan.

Ligesom madpakker er en ting, der skal tages stilling til uge efter uge, kan det være endnu sværere at finde ud af, hvad man skal spise til aftensmad.

Vi kender det. Og derfor laver vi uge for uge en madplan, der spænder lige fra de danske klassikere til moderne varianter, i et forsøg på at gøre madplanlægningen lettere for dig.

Uanset om du skal handle ind til ugens madpakker eller aftensmad, kan det være en god idé at læse vores tilbudsavis, inden du foretager dine indkøb.

få gode tilbud direkte i din indbakke.
Modtag faktas nyhedsbreve med forslag til dagens madidé, inspiration, nyheder, konkurrencer samt gode tilbud.
Tak for tilmeldning

er du sikker på, at du ønsker at afmelde?

du er nu afmeldt.

*markerede varer findes kun i begrænset antal og findes ikke i alle butikker, herunder fakta Q. Alle felter skal udfyldes ved tilmelding.