Dyrevelfærd
så det
kan mærkes

 

læs mere

Går man ind for dyrevelfærd, skal man gøre det helhjertet. Derfor har vi skabt en ny mærkningsordning, der gør det nemmere at gå efter dyrevelfærden, når du handler i Coop’s butikker.

Og vi har sat barren højt. Vores mærkning begynder på et niveau, der ligger markant over den danske lovgivning og dansk praksis om opdræt af dyr. Der skal være gjort en forskel for dyrevelfærden for at kunne gøre sig fortjent til mærket.

Mærkningen sker med 1 til 4 hjerter og findes allerede nu på dagligvarer som æg, svinekød, mælk og kylling. Uanset hvor mange hjerter, du lægger i kurven, er det dyrevelfærd, der kan mærkes.

Standardproduktion

Dyrevelfærdshjertet ligger over danske lovgivning og praksis for opdræt af dyr. Så uanset om du vælger varer med 1 eller 4 hjerter, gør det en stor forskel for dyrevelfærden.

Det gode staldliv

 

Mere plads i stalden og løsdrift så dyrene har bedre mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd. Strøelse og rodemateriale der passer til dyrets natur og typisk grovfoder hele livet.

 

Ud over godestaldforhold og løsdrift kommer køerne på græs om sommeren og grisene har hele året adgang til frisk luft på friland. Høns og kyllinger bestemmer selv, om de vil være ude eller inde. Det passer bedst til deres naturlige adfærd. 

 

Endnu mere plads og frihed til at bevæge sig frit og naturligt – både ude og inde. 100% økologisk foder hele livet og senere fravænning. Der er strenge regler for brug af medicin. 

 

Det Ekstra Gode Liv tildeles af et uafhængigt ekspertpanel og gives kun for den ekstraordinære store indsats, der gør  en markant forskel fordyrevelfærden.

*markerede varer findes kun i begrænset antal og findes ikke i alle butikker, herunder fakta Q. Alle felter skal udfyldes ved tilmelding.