miljømærker.

Miljømærkede varer 
I Coop vil vi gerne tilbyde dig muligheden for at tage hensyn til miljøet gennem dit forbrug. Derfor arbejder vi aktivt for at få flere miljømærkede varer i sortimentet. Coop var den første virksomhed, der lancerede miljømærket vaskepulver i Danmark. Siden er der kommet mange flere varer til - senest i vores egen serie Änglamark. Og 365 Minirisk

Styr på mærkerne 
Vi mener, at miljømærkerne sender et klart signal til forbrugerne. Hvis der er et miljømærke på varerne, behøver man som forbruger ikke at kende alle de kemiske stoffer. Man kan være sikker på, at varerne er blandt de bedste miljømæssigt. Coops kæder har derfor en lang række varer, der er miljømærkede med Svanen eller Blomsten, og da vi stiller kvalitetskrav til varerne, er de miljømærkede varer både effektive og skånsomme mod miljøet på samme tid.

Ud over miljømærker bærer flere varer også Den Blå Krans, som er Astma-Allergi Danmarks deklarationsordning for varer, der ikke er under mistanke for at give allergi.

svanemaerke-logo.png
svanemaerke-ecolabel.png

Svanemærket og EU blomsten.

Målet med miljømærkerne er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. Derfor ser miljømærkerne på hele produktets rejse og de miljøproblemer der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer.

Svanemærket og EU-Blomsten er Danmarks officielle miljømærker

Svanemærket og EU-Blomsten står for …

… skrappe miljøkrav – i alle relevante faser af produktets livscyklus ▼
… skrappe krav til kemikalier – til gavn for miljøet og din sundhed ▼
… stramning af krav – for at skabe bæredygtig udvikling ▼
… certificering og kontrol – så du kan være tryg ▼

Du finder Svanen og Blomsten på mere end 12.000 forskelige produkter og serviceydelser – lige fra sæbe, vaskepulver, husholdningspapir, legetøj, byggeprodukter, el-artikler og møbler til miljømærkede serviceydelser som f.eks. rengøring, trykkerier og hoteller. Når du vælger et produkt mærket med Svanen eller Blomsten er du med til at mindske miljøbelastningen – og uanset hvilket produkt du vælger kan du være sikker på at de er blandt de miljømæssigt bedste i deres kategori.

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Svanen er stiftet af Nordisk Ministerråd i 1989, og Danmark tilsluttede sig i 1997. 

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Blomsten blev etableret i 1992 af EU-Kommissionen, og Danmark har været med fra starten.

365 Minirisk
365 Økologi
Kemi-fri baby

læs mere om ansvarlighed i fakta

få gode tilbud direkte i din indbakke.
Modtag faktas nyhedsbreve med forslag til dagens madidé, inspiration, nyheder, konkurrencer samt gode tilbud.
Tak for tilmeldning

er du sikker på, at du ønsker at afmelde?

du er nu afmeldt.

*markerede varer findes kun i begrænset antal og findes ikke i alle butikker, herunder fakta Q. Alle felter skal udfyldes ved tilmelding.