Coops mål for 
reduktion af 
madspild.

 

 

I Coop udgør madspild ca. 3% af omsætningen. Vi har som den første dagligvarehandel meldt officielle mål ud for, hvordan vi vil reducere vores madspild. Vi har i samarbejde med organisationen Stop Spild af Mad udarbejdet et madspildsmanifest. Se Madspildsmanifestet her

Reduktion med 10% pr. År
Målet er, at vi vil reducere vores madspild med 10%  - og det er næsten lykkes. I perioden januar til september 2014 har vi reduceret madspild i vores butikker med 9,8% sammenlignet med samme periode 2012. Vi har bl.a. smidt knap 500.000 mio. færre pakker brød ud og knap 250.000 færre pakker kød ud. Vi fortsætter med at forbedre madspildsindsatsen - hver eneste dag - i alle vores butikker.

Fra organisk affald til biogas
I Coop har vi indgået et samarbejde med Miljølogistik A/S, der sikrer at al vores organiske affald, herunder kasserede fødevarer, bliver omdannet til biogas i stedet for at blive kørt til forbrænding. Alle 1200 butikker er nu med på denne ordning. Det er det første landsdækkende indsamlingskoncept af organisk affald og på denne måde kan vi spare miljøet for 10.000 tons CO2 årligt, og biogassen kan bruges til at opvarme 5700 husstande.

Tips om holdbarhed og brug af rester
Coop har udviklet app’en Holdbarhed, som giver gode råd til, hvordan du opbevarer flere end 600 madvarer, så de ender på spisebordet og ikke i skraldespanden. Du kan også få nyttige tips til, hvordan du får brugt dine rester. Der er opskrifter tilknyttet hver madvare, så du altid har inspiratio n til at få brugt alt det, du har i køleskabet. 


Find app'en Holdbarhed i App Store eller Google Play


 

 

varer/tip der reducerer Madspild.

• C - God kvalitet og du slipper for at overforbrug i råvarer. Du køber kun dén mængde du har behov for og lyst til. • 1 Portion – Kød i mindre pakker. Du slipper for overforbrug i råvarer.
• Fakta har taget et valg om ikke at køre big-sizes – vores emba-størrelser er generelt små,
• Der er oste- og rugbrødspakker i alle størrelser så man køber kun det man har behov for
• Vi kører madspilds-nedsættelser Løs frugt så du tager kun hvad du har behov for
• Sørg for at have lidt dåsemad i skabet – holder længe og er god kvalitet (dåsemads-challenge med Claus Holm)
• Fyld fryseren med kvalitetsfrost-varer til en travl tid (Smag forskellen) eller køb C i en travl tid.

 

 

ideer der reducerer madspild.

• Køkkenredskaber som hjælper med med at reducere madspild: juicer – få brugt stokke og det hele, rivejern, grøntsagsskrællere – forvandler din gulerød/squash til spaghetti.
• Håndblender, plastik opbevaringsbokse der optimerer holdbarheden i køleskabet. Ved C får du også den fordel at det allerede er noget nær potionsanrettet – fx blandingen til suppe eller bolognese – mindre spild.

 

 

madidéer der reducerer Madspild.

Madideer til at få brugt resterne af rødbeden
Dumme vitaminer og næringsstoffer at smide ud. Fuld af smag og kan tilberedes på mange måder så du ikke tænker over at du får lidt mere rødbede end vanligt Hvis du bare opbevarer det køligt og mørkt så holder de sig i 14 dage. Så kan det godt være du ikke gider rødbeder 4 gange på en uge, men hen over 14 dage virker det ikke så galt. Du opnår stor variation og intet går til spilde.

• Bøf Lindstrøm
• Rødbedesuppe
• I tern på fisk i ovnen
• Rødbedejuice
• Rødbedesalat
• Ovnbagt gratineret med ost
• Revet med feta
• Rødbede carpaccio

 

 

1 portion.
til dig uden

kummefryser.


Nu behøver du ikke længere at købe kød til fire, når du i virkeligheden bare skal bruge til dig selv. Vi kalder det 1 portion og det er i alt sin enkelthed kød i mindre pakker. Du kan vælge mellem alt fra tykstegsbøffer og koteletter til hakkebøffer. Kig efter de mindre pakker næste gang du handler i fakta.

 

 

 

læs mere om ansvarlighed i fakta

økologi i Coop og fakta

365 økologi i fakta

365 minirisk i fakta

Coop’s kemi-strategi

kvalitet og varesikkerhed

miljømærker

Sødam

Thise

madspild

 

 

*markerede varer findes kun i begrænset antal og findes ikke i alle butikker, herunder fakta Q.