Dansk ungkvæg er en af de bedste kødtyper, der fås i Danmark. MÖRT dansk ungkvæg er nøje udvalgt efter strenge krave til formklasse, alder og fedme – og alle dyrene behandles efter principperne om godt landmandskab. MÖRT dansk ungkvæg er under 24 måneder, og har en formklasse, der sikrer en høj kødprocent og kødfylde.

Den korte vej mellem landmand, slagteri og opskæring sikrer således både god dyrevelfærd og en høj kødkvalitet. Kødet modnes i 14 dage efter endt udskæring, der sikrer at MÖRT dansk ungkvæg altid er mørt, saftigt og smagfuldt.

Mört entrecôte.

Udskæring
Entrecôtes er et smagfuldt, mørt stykke kød, der er skåret fra det øverste stykke af oksefileten, der sidder oppe mod ungkvægets nakke.

Tilberedning
Steg bøffen 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Giv bøfferne et hvil på kanten i 5 minutter inden servering.

grillet Entrecôte med stegte porrer, parmesan og persille.

Tilberedning
Skær top og bund af to porrer og del dem i to stykker. Steg dem på begge sider i max 3 minutter. Vend med frisk parmesan, olie, salt og oliven. Smag til med lidt citron.

Følg tidligere anvisninger til tilberedning af bøf. Smag til med lidt citron og pynt med bredbladet persille.

Mört tyksteg.

Udskæring
Tyksteg er et lækkert, mørt stykke kød, der er skåret fra lårtungens begyndelse.

Tilberedning
Krydr med salt og peber og steg ved høj varme i 1 minut på hver side. Skru ned på middel varme og steg videre i 1-2 minutter på hver side.

grillet Tykstegsbøf med risotto og parmesan.

Tilberedning
Bland blomkålsris fra C-salat med rucula og høvlet parmesan. Smag til med citron, salt og peber.

Følg tidligere anvisninger til tilberedning af bøf. Pynt med lidt rucola og parmesan.

opskrift

Mört culotte.

Udskæring
Culotten er en klassisk, velsmagende steg, der er skåret fra den bagerste del af okselåret. Kødet er meget fint og magert.

Tilberedning
Tænd ovnen på 180 grader. Fjern eventuelle hinder. Rids fedtsiden. Krydr. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Brun ved høj varme i 5 minutter. Vend, og brun den anden side. Steg i ovnen i 25-30 minutter. Lad den hvile i 5-10 minutter. Skær stegen på tværs af kødfibrene.

rubbet culotte med isgrønt, dildolie og cremet forårsløg.

Tilberedning
Tag dit foretrukne grønt og skær det tyndt på mandolinjern. Læg det i isvand i 10 minutter til det krøller og er smukt. Bland frisk dild med vindruekerneolie og dryp på isgrønt. Kog 2 dl fløde ind med 1 spsk sennep og lidt citron. Krydr med salt, peber og lidt muskatnød. Vend et bundt skårede forårsløg i fløden i 1 minut. Brug røgealt, lakrids,røget paprika til rub af culotten. Følg tidligere anvisninger til tilberedning.

opskrift

Mört cuvette.

Udskæring
Cuvetten er et mørt stykke kød, der er skåret fra lårtungens begyndelse.

Tilberedning
Tænd ovnen på 170 grader. Fjern eventuelle hinder. Rids fedtsiden. Krydr. Læg stegen med fedtsiden nedad på en tør pande. Brun ved høj varme i 5 minutter. Vend, og brun den anden side. Steg i ovnen i ca. 25 minutter. Skær stegen på tværs af kødfibrene.

grilllet cuvette med spicy mango salat.

Tilberedning
Bland en pakke mango i tern fra C-salater, en frisk chili hakket fint, en pose fint snittet kål, frisk saft og skald af en lime, røget salt, sort knust peber og frisk rødløg. Brug røget paprika, rørsukker, sellerisalt, røget salt, sort knust peber, tørret- eller frisk citronskal, løgpulver og hvidløgspulver til rub af culotten. Følg tidligere anvisninger til tilberedning.

opskrift

ekstra mmmört og saftigt.

glad for kød?

Tilmeld dig vores sms-service og modtag gode tilbud på kød lige i lommen. Du får også usvære tips og tricks til en lækker aftensmad med kød på.