• 4 pers

  • 30 minutter

Frikadeller med spidskål og sauce

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • 800 g kartofler
  • salt
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 gult løg
  • 8 spsk. mel
  • 4 spsk. minimælk
  • peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt dild
  • 2 spidskål
  • rapsolie
  • 40 g smør
  • 2,5 dl minimælk

energifordeling

  • Protein: 5 g.
  • Kulhydrater: 9 g.
  • Fedt: 3 g.
  • Energifor./ pers: 34 kcal

det skal du gøre

Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Rør kødet med revet løg, fire spiskefulde mel (de andre fire spiseskefulde er til saucen), mælk, lidt salt og peber. Form frikadeller og steg disse i en olivenolie, først ved høj varme, på begge sider, og færdige ved middelvarme, ca. 5 minutter på hver side. Skyl krydderurterne, hak persille fint til drys på spidskålen; klip dildspidser til kartoflerne. Fjern de yderste blade fra spidskålen, del dem i 4. Læg dem i en gryde, dryp med lidt rapsolie, drys med lidt salt. Hæld kogende vand over og kog i et par minutter, til ønsket mørhed. Tag 2,5 dl kogevand fra til saucen. Varm smør op, pisk melet i og spæd nu med 2,5 dl kogevand og 2,5 dl mælk. Lad saucen simre og jævne i et par minutter, smag til med salt og peber. Anret frikadellerne med kål, sauce og persille og dildkartofler ved siden af.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.