• 4 pers

  • 65 minutter

Coq au ØL med efterårets grøntsager

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • 1 hel kylling
  • 1 dl olivenolie
  • 50 g smør
  • 100 g bacon, i tern
  • 2 skalotteløg
  • 3 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 ltr. vand
  • 2 Stout øl
  • 3 laurbærblade
  • 1 bundt porrer
  • 1 bundt timian
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk. Hel sort peber

det skal du gøre

Skræl og skær skalotteløg i både. Skræl og skær gulerødder i 2 cm. tykke skiver. Skræl og skær persillerødder i 2 cm. tykke skiver. Pil og hak hvidløg groft. Skær porrer i skiver.

Kyllingen flækkes og deles i 12 stykker. Først flækker du kyllingen i ryggen, så fjerner du vinger, så er det låret som deles i 2 og til slut deler du brystet i 3 stykker på hvert bryst - dvs. 6 stykker i alt. Brug en stor gryde. Kom baconternene i og steg dem i ca. 2 min. under omrøring og tag dem op.

Hæld olivenolie op i sammen med smør. Når det er godt varmt, bruner du alle stykkerne af på alle sider. Så tilsættes løg sammen med gulerødder, persillerødder og hvidløg.

Det hele ristes af uden at tage farve. Tilsæt vand, øl, bacon, laurbærblade og sort peber.

Læg låg på og lad det simre i 55-65 minutter ved medium varme. Når der er 10 minutter tilbage og du kan mærke at kødet er ved at være mørt, så tilsætter du porrer sammen med det friske timian og lidt persille.

Smag til med øl.

tips

Slut retten af med at smage til med øl - det giver lige det sidste. Har du brugt øl i retten- så drik det også til retten - så husk en ekstra Stout.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.