• 4 pers

  • 30 minutter

Biksemad

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • peber
  • rapsolie
  • 400 g fine ærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 gult løg
  • 400 g kold flæskesteg uden svær
  • salt
  • 1 kg små kartofler
  • worchestershiresauce

energifordeling

  • Protein: 8 g.
  • Kulhydrater: 12 g.
  • Fedt: 4 g.
  • Energifor./ pers: 561 kcal
  • Fedtenergi: 33 %

det skal du gøre

Skrub kartoflerne og kog dem kun lige møre, i letsaltet vand. Skær dem i kvarte. Skær det synlige fedt fra det stegte kød, det der sad mellem kød og svær. Skær kødet i tern. Skræl løg og skær det i tern. Steg løgene i olie og når de er bløde og blanke, kommes kødet ved og steger lidt med. Herefter kartoflerne. Vend godt og varm godt igennem. Smag til med worchestersauce, salt og peber. Kom ærterne i en gryde, dryp med rapsolie, drys med lidt salt. Hæld kogende vand over, kog op og hæld vandet fra. Vend ærterne i biksemaden, og anret den.

tips

Yderligere tilbehør til biksemad: purløg, rødbeder og sennep. Og/eller et spejlæg.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.