• 4 pers

  • 20 minutter

Bearnaisesauce

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • 250 g smør
  • 1 potte persille
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk. hvidvinseddike
  • salt
  • peber

energifordeling

  • Protein: 4 g.
  • Kulhydrater: 1 g.
  • Fedt: 50 g.
  • Energifor./ pers: 555 kcal

det skal du gøre

Smelt smørret i en lille gryde med svag varme. Vallen lægger sig på bunden, og når der senere skal arbejdes med det klarede smør, skal man undgå vallen. Skyl, tør og hak persille fint. Kom æggeblommer og hvidvinseddike i en gryde. Pisk, pisk – og pisk, mens der arbejdes for svag varme. Det skal være sådan, under hele processen, at når gryden løftes, så kan man lægge hånden på bunden. Pisk til der er en skummende, lidt cremet masse. I sidste del af denne fase piskes et nip salt med. Nu piskes der konstant, mens smørret hældes i gryden i en tynd, afbrudt stråle. Pisk til saucen er tyk og alt smørret er brugt. Tag gryden af varmen, kom persille i og smag til med salt og peber. Synes man, at smagen er for syrlig, kan man runde den af med et strejf af florsukker.

tips

En bearnaise sauce er en lun sauce, ikke en varm sauce. Hvis uheldet skulle være ude, og saucen skiller, så kan man piske en spiseskefuld koldt vand i, og så vil saucen samle sig igen. Bearnaise sauce skal være ægte, altså smør, æg og eddike. Ellers er det ikke en bearnaisesauce. En bearnaise sauce er en meget fed ting, altså smør og æg. Men den hører til kategorien: lidt men godt, og kun engang imellem. Man kan anvende estragoneddike og man kan vælge frisk estragon som den friske krydderurt, i stedet for persille, eller et miks af persille og estragon.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.