• 12 pers

  • 75 minutter

Banankage med appelsin, chokolade og mandler

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • 2 æg
  • 3 dl rørsukker
  • 1 stang vanilje
  • 5 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. kardemomme
  • 2 bananer
  • 2 appelsiner, ikke overfladebehandlede
  • 1 dl skyr
  • 3,5 dl hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g hakkede mandler

energifordeling

  • Protein: 5 g.
  • Kulhydrater: 51 g.
  • Fedt: 5 g.
  • Energifor./ pers: 278 kcal
  • Fedtenergi: 17 %

det skal du gøre

Pisk æg med sukker og vaniljekorn. Rør bagepulver, kardemomme, mosede bananer, revet skal og saft fra appelsinerne, skyr og hvedemel i ægge-sukker-vanilje-blandingen. Smør en stor tærteform med smør eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen ved 180 grader i 30-40 minutter. Prøv med en tynd strikkepind, om kagen er bagt, ved at stikke strikkepinden i kagen og trække den tilbage. Er der dej på pinden, skal den have lidt længere i ovnen. Er pinden ren, er kagen færdig. Lad kagen afkøle, skær den i trekanter. Smelt chokoladen i vandbad og rist mandlerne let på en tør pande. Stænk med chokolade og drys med mandler.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.