• 4 pers

  • 3060 minutter

Andesteg med rosenkål og glaserede gulerødder

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • 1 and
  • Lidt salt
  • 10 svesker, uden sten
  • 2 æbler
  • 1 rødløg
  • 1 pakke bacon, i tern
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 500 g rosenkål
  • Lidt rapsolie
  • 2 citron, ikke overfladebehandlet
  • 500 g gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. rørsukker, lyst
  • 2 spsk. akaciehonning
  • Lidt peber
  • 1 bundt persille

energifordeling

  • Protein: 8 g.
  • Kulhydrater: 10 g.
  • Fedt: 10 g.
  • Energifor./ pers: 670 kcal
  • Fedtenergi: 58 %

det skal du gøre

Tø af anden op i køleskab i 2 døgn. Tag posen med indvolde og hals ud, tag tingene ud af posen og læg det i en gryde, stil det på køl, til hvis du vil lave en sauce. Rens anden indvendig for eventuelle rester af indmad. Dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt. Skær æbler og løg i tern. Fyld anden med svesker, æbler og løg. Bind evt. lårene sammen med en bomuldssnor. Læg anden i et ovnfast fad, med brystsiden opad. Stil fadet i en kold ovn og stil nu temperaturen på 150 grader. Anden skal stege i 3 timer. Først en time med brystsiden opad, så vendes anden og steger en time, og anden vendes igen med brystsiden opad og steger færdig den sidste time. Partér anden og læg den i et ovnfast fad og stil den i 200 grader varm ovn, lige umiddelbart inden servering, i ca. 12 minutter. Rist bacontern gyldne og fedtafsmeltede og læg dem på et stykke køkkenrulle. Rist pinjekernerne på en tør pande. Gør rosenkål i stand: skær bunden af, fjern de yderste blade. Læg dem i en gryde, dryp med rapsolie, drys med lidt salt. Hæld kogende vand over, kog op og lad dem koge et par minutter. Rosenkål må endelig ikke koge for længe! Ved anretning af rosenkål, vendes de med bacon og toppes med revet (julienner) citronskal og pinjekerner. Skrub eller skræl gulerødderne. Skær dem i skiver (penne). Rist dem på en stor slip-let pande i olivenolie i et par minutter. Hæld sukker og honning ved, skru ned for varmen og lad dem simre i et par minutter. Skyl, tør og nip persillen. Kom den ned til gulerødderne. Vend godt og krydr let med salt og peber. Anret anden med glaserede gulerødder og rosenkål med tilbehør.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.