• 6 pers

  • 3180 minutter

Andesteg med brune kartofler, rødkål og waldorfsalat

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • 1 gult løg
  • 2 spsk. smør
  • 100 g sukker
  • 900 g kartofler
  • Lidt honning
  • 100 g blåbær
  • 2 spsk. ribsgelé
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 1 appelsin, ikke overfladebehandlet
  • 0,5 dl lys eddike
  • 0,5 dl cognac
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 stænger kanel
  • 2 æbler
  • 1 spsk. rapsolie
  • 4 skalotteløg
  • 1 rødkål, frisk
  • 4 spsk. rosiner
  • 2 grønne æbler
  • 4 stængler bladselleri
  • 150 g grønne druer, uden sten
  • Lidt peber
  • 3 stænger vanilje
  • 200 g cremefraiche
  • 200 g skyr
  • 40 g valnøddekerner
  • 1 rødløg
  • 2 æbler
  • 10 svesker, uden sten
  • Lidt salt
  • 1 and
  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 1 skive knoldselleri
  • 3 spsk. andefedt
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1,5 dl andefond
  • 2 dl andefond
  • 2 dl minimælk
  • Lidt madkulør
  • Lidt peber
  • 1 spsk. ribsgelé

energifordeling

  • Protein: 4 g.
  • Kulhydrater: 14 g.
  • Fedt: 7 g.
  • Energifor./ pers: 1142 kcal
  • Fedtenergi: 47 %

det skal du gøre

Anden: Tø af anden op i køleskab i 2 døgn. Tag posen med indvolde og hals ud, tag tingene ud af posen og læg det i en gryde, stil det på køl, til du skal lave saucen. Rens anden indvendig for eventuelle rester af indmad. Dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt.

Skær æbler og løg i tern. Fyld anden med svesker, æbler og løg. Bind evt. lårene sammen med en bomuldssnor.

Læg anden i et ovnfast fad, med brystsiden opad. Stil fadet i en kold ovn og stil nu temperaturen på 150 grader. Anden skal stege i 3 timer. Først en time med brystsiden opad, så vendes anden og steger en time, og anden vendes igen med brystsiden opad og steger færdig den sidste time.

Partér anden og læg den i et ovnfast fad og stil den i 200 grader varm ovn, lige umiddelbart inden servering, i ca. 12 minutter.

 

Waldorfsalaten: Rist valnødderne og lad dem afkøle. Rør skyr med cremefraiche, vaniljekorn fra 1 stang vanilje, og ganske lidt salt og peber. Skyl og gør det grønne i stand: del vindruerne i halve, skær bladselleri i fine skiver. Skær æblerne i fine tern. Vend det grønne og rosinerne med cremen og smag til med salt og peber. Anret salaten med valnødder. Rødkål: Snit eller skær rødkål og løg i fine skiver. Varm oliven op i en gryde og steg løgene bløde og blanke. Kom rødkålen ved og vend godt, drys med lidt salt.

Skær æblet i tern og kom det ved sammen med kanel, vaniljekorn fra 2 stænger vanilje og tomme stænger. Kom sukker, cognac eller frugtsalt, eddike, revet skal og saft fra appelsinen ved. Lad kålen simre i 10 minutter. Kom tranebær, ribsgelé og blåbær i og vend godt og varm godt igennem et par minutter. Smag kålen til med salt og peber og sødme. Mangler kålen sødme, brug da honning, det søder og giver en dejlig smag til kålen.

 

Kartofler: Kog kartoflerne ca. 12 minutter, i letsaltet vand. Mærk efter, de skal være kogt perfekt, på ingen måde ikke for meget, og ikke for lidt. Hæld vandet fra kartoflerne og pil dem. Kom sukkeret på en stor pande. Når sukkeret begynder at smelte rundt i kanten, kommes smør og 0,5 tsk. salt ved, og massen forenes og sukkeret smelter i skøn forening med smørret. Skru ned for varmen, skyl kartoflerne i koldt vand og kom dem på panden. Vend kartoflerne i karamellen og lad dem brune i ca. 5 minutter.

 

Saucen: Tag gryden med lever, kråse, hjerte og hals fra en and i en gryde, overhæld dette med vand og kom istandgjort løg, porre, gulerod og selleri ved. Kom vand ved, så det dækker ingredienserne, kom lidt salt ved og kog op. Lad det simre i en time. Si det. Smelt andefedtet i en gryde, kom vel med og pisk. Spæd nu med andefond fra stegning af and og andefonden, kogt på indmad, hals og urter. Pisk. Kom mælken i og pisk. Kom madkulør i og pisk. Lad saucen simre i 5 minutter, smag til med salt, peber og ribsgelé. Anret anden med sauce, rødkål, brune kartofler og waldorfsalat.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.