• 6 pers

  • 60 minutter

Andebryst med rødkålssalat

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • 3 andebryst
  • Lidt salt
  • 40 g valnøddekerner
  • 0,5 rødkål, frisk
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 appelsiner
  • 2 æbler
  • 1 citron
  • 1 rødløg
  • 60 g soltørrede tranebær

energifordeling

  • Protein: 9 g.
  • Kulhydrater: 7 g.
  • Fedt: 9 g.
  • Energifor./ pers: 504 kcal
  • Fedtenergi: 55 %

det skal du gøre

Fjern senen på kødsiden med en skarp kniv. Rids fedtet og gnid grundigt med salt. Læg andebrysteterne på en kold pande med fedtsiden nedad. Tænd for blusset. Steg fedtsiden i 10 minutter. Vend andebrysterne og steg kødsiden 10 minutter. Mindre hvis du vil have det rosa. Lad kødet trække utildækket i 10 minutter. Rist valnødderne på en pande og lad dem afkøle. Snit rødkålen meget fint, gerne på et snittejern. Massér kålen med olivenolie og et let drys salt. Filetér appelsinerne: skær bund og top af, gem disse, saften fra enderne skal bruges til sidst. Stil appelsinerne op og skær skrællen af oppefra og ned, til og med det hvide. Tag frugten i den ene hånd og skær nu med den anden hver filet, mellem membranerne, frie. Gør det over en skål, for at opsamle saften. Vrid membranerne, når fileterne er skåret fri. Skær æblerne i meget fine både/skiver. Pil og snit løget lige så fint som kålen. Vend kålen med løg og anret den med appelsinfileteer, æbler og tranebær. Dryp salaten med appelsinsaft og top med valnødder. Anvender man stegetermometer, skal kernetemperaturen være minimum 60 grader. Man kan stege andebrystet i ovn i 20 minutter ved 225 grader.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.