• 6 pers

  • 3090 minutter

And l’orange

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • 1 and
  • Lidt salt
  • 6 appelsiner
  • 2 gule løg
  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 1 skive knoldselleri
  • 4 appelsiner, ikke overfladebehandlede
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 dl appelsinsaft
  • 1 dl minimælk
  • 1 spsk. ribsgelé
  • 1 kg kartofler
  • 1 bundt persille

energifordeling

  • Protein: 5 g.
  • Kulhydrater: 11 g.
  • Fedt: 6 g.
  • Energifor./ pers: 628 kcal
  • Fedtenergi: 48 %

det skal du gøre

Tø af anden op i køleskab i 2 døgn. Tag posen med indvolde og hals ud, tag tingene ud af posen og læg det i en gryde, stil det på køl, til du skal lave saucen. Rens anden indvendig for eventuelle rester af indmad. Dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt. Skær 2 appelsiner og et løg i tern. Fyld det i anden. Bind evt. lårene sammen med en bomuldssnor. Læg anden i et ovnfast fad, med brystsiden opad. Stil fadet i en kold ovn og stil nu temperaturen på 150 grader. Anden skal stege i 3 timer. Først en time med brystsiden opad, så vendes anden og steger en time, og anden vendes igen med brystsiden opad og steger færdig den sidste time. Partér anden og læg den i et ovnfast fad og stil den i 200 grader varm ovn, lige umiddelbart inden servering, i ca. 12 minutter. Saucen: Tag gryden med lever, kråse, hjerte og hals og kom et istandgjort løg, porre, gulerod og selleri ved. Riv appelsinskallen i julienner, undgå at få det hvide med, det tilføjer for stor bitterhed. Gem appelsinskallen til senere. Kom saften fra de 2 appelsiner ved plus vand, så det dækker ingredienserne, kom lidt salt ved og kog op. Lad det simre i en time. 10 minutter før kogetiden er ovre, kom appelsinskal ved og lad det koge tiden ud. Si fonden. Og tag 2 dl fra. Smelt 3 spsk. andefedt i en gryde, kom 4 spsk. mel i og pisk. Spæd nu med 1,5 dl andefond fra stegning af and. Saften (fedt og kraft) fra anden under stegning ligger i det ovnfaste fad og hældes i en skål. Her til fedtet lægge sig foroven og fonden forneden, ca. 1,5 dl. Spæd nu med 2 dl andefond (de kogte urter og indmad), appelsinsaft og mælk, under piskning. I alt 5,5 dl væde til de 3 spsk. andefedt og 4 spsk. mel. Giv saucen en lille smule kulør og lad saucen simre i 5 minutter. Smag den til med salt, peber og ribsgelé. Kartofler: Kog og pil kartoflerne. Appelsiner: Skær enderne af 4 appelsiner, stil dem op og skær nu skrællen af oppefra og ned. Skær de nøgne appelsiner i skiver. Topping: Riv julienner af to ikke overfladebehandlede appelsiner. Skyl, tør og nip persille. Anret anden med persille og appelsinjulienne, kartofler, sauce og appelsinskiver.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.