• 4 pers

  • 30 minutter

3 slags frikadeller

Send opskriften på mail

næste

Del opskriften med dine venner

Vis dine venner, at du har styr på din hverdag
del din opskrift på Facebook...

Gem som bogmærke

Gem opskriften som bogmærke i din browser.
Så kan du altid finde den igen, når du har brug for det.

Kopiér link

kopiér link

det skal du bruge

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 gult løg
  • 1 æg
  • 4 spsk. mælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • salt
  • peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør

energifordeling

  • Protein: 15 g.
  • Kulhydrater: 6 g.
  • Fedt: 8 g.
  • Energifor./ pers: 317 kcal
  • Fedtenergi: 48 %

det skal du gøre

Kom kødet i en skål, riv løget ned over kødet. Kom æg, mælk, mel og lidt salt og peber i skålen og rør grundigt. Form frikadeller og steg dem i olivenolie og smør.

tips

Kød – man kan vælge hakket svinekød, eller hakket kalvekød, eller, som i opskriften her, en blanding. Men kan blande hakket kalve- og hakket oksekød, hakket svinekød og hakket oksekød - eller hakket kalv, flæsk og okse. Eller man kan vælge hakket kalkun eller hakket kylling. Mælk og mel – kan erstattes af dansk vand og havregryn, for mere luftig frikadelle. Frikadellerne kan krydres med friske krydderurter: persille, purløg, dild. Som skylles, tørres og hakkes fint og blandes i farsen. Man kan også komme fine tern af fetaost i fx en fars af hakket svine- og oksekød og krydre med hakket persille. Løg – man kan vælge det traditionelle løg til frikadeller: det gule løg, eller man kan vælge skalotteløg eller rødløg. Man kan rive løget, eller skære det i ultrafine tern, for luftigere frikadelle. Man kan røre farsen, som i opskriften her, blot undlade melet og erstatte det af 100 g kogt og afkølet bulgur. Og således bage dem i ovnen i ca . 20 minutter ved 200 grader.

få gode tilbud direkte i din indbakke.

Få en mail en gang om ugen med forslag til dagens madidé, inspiration, samt gode tilbud fra fakta.